GRAFIKA, DESIGN, PŮJČOVNA OBYTNÝCH AUT

Dovolená v Lotyšsku, koupání v Baltském moři

K napsaní příspěvku jsem se dokopal až teď, ale již je to skoro 2 roky co jsme vyrazili na dovolenou do Finska. Hlavním cílem byla návštěva Neste Rally Finland 2018 což je závod, který je součástí MS a je právem považovaný za nejatraktivnější závod v seriálu. Osobně jsem byl ve Finsku na rally již 5x.  Nicméně letos poprvé s námi jela i má žena, museli (chtěli) jsme tak zahrnout i jiné atrakce než je samotná rally. Naplánovali jsem koupání v Baltu, návštěvu Rigy, Talinu a Helsinek…

Riga

Po nekonečném Polsku jsme projeli také Litvou. Našim cílem bylo lotyšské hlavní město Riga kam jsme dorazili v pozdní  nedělní odpoledne. Učinili jsem nejspíš nejrychlejší prohlídku hlavního města v historii turismu. Přijeli jsem na parkoviště v centru odkud zrovna odjížděl vyhlídkový autobus. Vzhledem k obsazenosti busu nebyl problém domluvit skupinovou slevu :-). Po projížďce, která trvala 45min jsem ještě asi půl hodiny prošli úplný střed města a jelo se dál.

Nádherné pláže v Lotyšsku

Večer jsem přijeli do kepmu Jūrasdzeņi u obce Tüja v Lotyšsku. Opravdu krásný a čistý kemp hned u moře. Čekala na nás nádherná písčitá pláž a i když byla půlka prázdnin, krásné počasí (slunce, 26 ve stínu) a vrchol sezóny tak jsme byli na pláži skoro sami (na kilometru cca 20 lidí). Ve vodě jsem pak chvílemi byli se švárou jen 2ks. Víc lachtanů se neodvážilo. Teplota moře zcela jistě nedosahovala 20°C. I tak se nám v kempu líbilo a  jsme připlatili ještě jednu noc.

Pokud je někdo dobrodružnější povahy, dává přednost klidu před přeplněným Chorvatskem nebo Itálií a nevadí mu chladnější moře, tak vřele doporučuji na dovolenou. V sezónu je tam podobné počasí jako u nás. Rozhodně není třeba nic dopředu rezervovat a jsou i jiné možnosti ubytování než v kempu. Ještě dodám, že za 6 lidí, 4 stany a auto jsme za jednu noc zaplatili 32€. Lotyšsko je cenově srovnatelné s ČR. Zaskočila nás jen cena točeného piva, které bylo za 4€. Pochybuji, že si průměrný Lotyš skočí večer do hospody na 6 kousků. :-):-):-)

Fotogalerie

1 komentář

  1. Mirek

    Při plánování naší letní dovolené jsme chtěli s manželkou navštívit více míst naší republiky. Proto jsme se rozhodli vypůjčit si obytný vůz, se kterým jsme nemuseli být vázáni na hotel nebo nějaké ubytovací zařízení. Obytné auto nám poskytlo dostatečný komfort, co se týká ubytování, hygieny a možnosti uchování potravin. Byli jsme velmi spokojeni, protože nám auto poskytovalo svobodu. Jednání s majiteli bylo velmi příjemné. Ještě jednou jim děkujeme a všem doporučujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 OKart DESIGN OTROKOVICE

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑